Afkortzaag onderdelen en accessoires

Kies het merk van uw verstek- of afkortzaag

Anderen bekeken ook deze vergelijkbare apparaten:

Afkortzaag of verstekzaag?

Als u zoekt naar onderdelen voor uw afkortzaag, komt u misschien ook de termen verstekzaag en trekzaag tegen. De apparaten lijken namelijk erg op elkaar. Een afkortzaag is een zaagmachine waarmee u bijvoorbeeld buizen of laminaat kunt zagen in een bepaalde hoek. Het is in feite een vaststaande cirkelzaag, dus met een roterend zaagblad. Die staat op een vaste voet met een oppervlak waarop het te zagen materiaal veilig geplaatst kan worden zodat u minder risico loopt om bijvoorbeeld in uw vingers te zagen, en waarbij u de hoek eerst rustig zeker kunt bepalen voor het beste zaagresultaat. Dit stelt u in staat om snel en eenvoudig de montage van deze materialen te verrichten. Een verstekzaag is eigenlijk ongeveer hetzelfde als een afkortzaag, maar heeft een verstekbak, waarmee de zaaghoek makkelijk te bepalen is. En dan is er nog de trekzaag of tafelzaag, die heeft een langer oppervlak voor het te zagen materiaal (bijvoorbeeld lange planken) waar u rustig het hout of ander materiaal 'langs een zaag' kunt trekken. Deze zaag wordt doorgaans gebruikt voor langere en bredere zaagmaterialen, maar werkt in essentie soortgelijk als de andere twee varianten, dus ook met een draaiend zaagblad.

Vervang onderdelen voor afkortzaag

Vanwege de veiligheid en omdat elk apparaat uiteindelijk slijtage zal hebben, is het belangrijk om de onderdelen van uw afkortzaag te vervangen voor ze verslijten. Een klemring is bijvoorbeeld van enorm belang voor uw veiligheid, maar ook het zaagblad zal vanzelfsprekend vervangen moeten worden na een tijdje. En als het onderstel van uw afkortzaag breekt of wankel wordt, is het apparaat natuurlijk ook meteen een stuk minder veilig. Maar bent u bijvoorbeeld op zoek naar een reserve accu of een nieuwe oplader, dan vindt u die ook in onze webshop.

Welke afkortzaag heb ik?

Als u zeker wil weten of het onderdeel of accessoire wel past bij uw specifieke afkortzaag, moet u eerst even op het merk van uw zaagapparaat klikken. Dan zal het assortiment al verkleind worden naar de beschikbare accessoires en onderdelen die we kunnen aanbieden bij dat merk. Daarna kunt u nog het typenummer selecteren. Dit typenummer vindt u doorgaans op een klein plaatje op uw zaagmachine.

Snel en veilig online bestellen

Onderdelenwinkel.nl, gevestigd in Eindhoven, levert al sinds 1978 onderdelen en accessoires voor elektrische apparaten in en rondom het huis. We pakken uw onderdelen met zorg in en versturen deze waar u het maar wil ontvangen. U kunt veilig met vrijwel alle gangbare elektronische betaalmiddelen afrekenen, zoals Paypal en iDeal. En vindt u niet het onderdeel of accessoire dat u zoekt? We hebben een team van productexperts klaar zitten om uw eventuele vragen te beantwoorden of te zoeken naar dat lastig te vinden product, dat we vaak via onze vele leveranciers nog speciaal voor u kunnen nabestellen. Stel ons gewoon een vraag en we zoeken het voor u uit!