Afzuigkap onderdelen

Alle afzuigkap merken (van a t/m z)

Alles voor uw afzuigkap

De afzuigkap wordt bijna iedere dag gebruikt. Het is het onderdeel in uw keuken dat waarschijnlijk het meest intensief gebruikt wordt en moet daarom regelmatig gereinigd en gecontroleerd worden. Vetten zijn hardnekkig en moeilijk te verwijderen. Soms is het vervangen van een onderdeel de beste optie. In onze webwinkel verkopen wij afzuigkap onderdelen van merken als Pelgrim, Whirlpool en Aeg. De onderdelen waar het meeste vraag naar is zijn de koolstoffilter, de gewone filter en de lamp. Populaire afzuigkap types zijn Whirlpool akr, Ignis aks 947 en Whirlpool amc 067.


Welk afzuigkap heb ik?

Dit nummer vindt u op het typeplaatje. Het type- of modelnummer is nodig om het juiste onderdeel te vinden. Het typeplaatje van een afzuigkap zit bijna altijd op de buitenkant van de afzuigkap (tegen de rand aan). Het kan ook zijn dat hij achter de buitenste roosters te vinden is. Het goede nummer is het type- of modelnummer, en dus NIET het serienummer. Het type- of modelnummer bestaat altijd uit een combinatie van cijfers en/ of letters. Soms is de reeks onderbroken door een streepje (-) of een schuine streep (/). Gevonden? Kies ‘m dan uit het menu in de linker kolom van deze pagina. U krijgt dan alleen de onderdelen te zien die geschikt zijn voor uw afzuigkap.


Afzuigkap onderdelen nodig? Wij helpen u graag verder!

Op werkdagen tussen 10.00 en 17.00 uur staan wij u graag telefonisch te woord. Onze klantenservice is bereikbaar via ons contactformulier. Wij werken met veilige betaalmethoden, waaronder iDeal en achteraf betalen. Bestellingen leveren wij bij u thuis of op kantoor.

  • 'Koken veroorzaakt fijnstof in keuken'

    'Koken veroorzaakt fijnstof in keuken'

    Bron: Nu.nl Het TNO, oftewel de Nederlandse Organisatie voor toegepast-natuurwetenschappelijk onderzoek, deed metingen voor, tijdens, na en ruim na het koken in een negental woningen om de hoeveelheid fijnstof vast te stellen. Uit dit veldonderzoek blijkt dat zeker bij het braden van vlees en wokken van groenten, er grote hoeveelheden deeltjes kleiner dan 1 µm in de baklucht zitten. Deze deeltjes vormen samen met andere stoffen PM2,5 of, in de volksmond, 'fijnstof'. Fijnstof blijft uren hangen Vooral na het koken werd gemeten dat de concentratie fijnstof veel hoger lag dan de buitenwaarde, en dat de fijnstof gedurende uren bleef 'hangen'. Zeker in luchtdichte energiezuinige nieuwbouwwoningen was dit effect duidelijk meetbaar. TNO-onderzoeker Piet Jacobs benadrukt dat er weinig bekend is van de invloed van fijnstof binnenshuis op de gezondheid: "We hebben tot nu toe alleen informatie over de effecten van fijnstof in de buitenlucht." Met fijnere sensoren en meer data is daar in de nabije toekomst hopelijk meer van bekend. Afzuigkap Toch onderzocht het TNO voor de volledigheid hoeveel zuigkracht er nodig is voor een afzuigkap om de fijnstof zo snel en veilig mogelijk uit de binnenlucht te halen. Uit experimenten in het TNO laboratorium volgt dat voor een goede afzuiging minimaal een capaciteit van 300 m3/uur nodig is tijdens het koken. De afzuigcapaciteit vastgelegd in de bouwregelgeving gaat uit van 75 m3/uur, wat beduidend lager ligt. En dan nog werd bij een aantal huizen een capaciteit bij de afzuigkap vastgesteld van slechts 40 m3/uur. De fijnstof blijft bij deze zuigwaarden veel...

    Lees meer