Bandschuurmachine onderdelen en accessoires

De bandschuurmachine, voor het zwaardere afschuur werk

Veel mensen hebben wel een regulier schuurapparaat (desnoods de kleine, handige Mouse-achtige modellen) in huis, maar een bandschuurmachine, dat is het échte werk. Deze schuurmachine werkt niet met een simpel schuurpapier-vlak, maar met een hele schuurpapier-band die met kracht en hoge snelheid rond wordt gedraaid. Hiermee haalt u vlug en grondig elke verflaag, oneffenheid of ruwe splinterlaag weg. De bandschuurmachine wordt meestal gebruikt voor deuren, planken of balken. Doordat dit schuurapparaat een laag zwaartepunt heeft is deze eenvoudiger te besturen en stabieler in gebruik, waardoor bij het schuren minder hobbelvorming plaatsvindt. Wie regelmatig serieuzer schuurwerk te plegen heeft, bezit dus een bandschuurmachine en zal er waarschijnlijk goed voor zorgen!

Schuurband, stofzak en andere bandschuurmachine onderdelen

De belangrijkste onderdelen van een goed én veilig functionerende bandschuurmachine zijn de schuurband (uiteraard), waarmee daadwerkelijk het oppervlak afgeschuurd wordt, en de stofafzuiging (meestal met stofzak, soms met een stofkast). Bij gebruik mag de stofzak maar voor maximaal 1/3 gevuld zijn, anders kan door de krachtige slijpwerking van de schuurband mogelijk brandgevaar ontstaan. Bij dit apparaat dient u ook altijd veiligheidshandschoenen en een veiligheidsbril te dragen. Daarnaast kan het zijn dat uw schuurmachine met een schuurmessenset werkt, of een veilige standaard (arm) gebruikt zodat u er ook een stationaire bandschuurmachine van kunt maken. Al deze onderdelen, waarvan niet het minst de schuurband, zijn in onze webshop (na) te bestellen als er iets versleten is. Zeker de schuurband dient u vanzelfsprekend regelmatig te vervangen voor het beste schuureffect!

Welk bandschuurapparaat heb ik?

Als u zeker wil weten of het onderdeel of accessoire wel past bij uw specifieke bandschuurmachine, moet u eerst even op het merk van uw schuurapparaat klikken. Dan zal het assortiment al verkleind worden naar de beschikbare accessoires en onderdelen die we kunnen aanbieden bij dat merk. Daarna kunt u nog het typenummer selecteren. Dit typenummer vindt u doorgaans op een klein plaatje op uw bandschuurmachine.

Snel en veilig online bestellen

Onderdelenwinkel.nl, gevestigd in Eindhoven, levert al sinds 1978 onderdelen en accessoires voor elektrische apparaten in en rondom het huis. We pakken uw onderdelen met zorg in en versturen deze waar u het maar wil ontvangen. U kunt veilig met vrijwel alle gangbare elektronische betaalmiddelen afrekenen, zoals Paypal en iDeal. En vindt u niet het onderdeel of accessoire dat u zoekt? We hebben een team van productexperts klaar zitten om uw eventuele vragen te beantwoorden of te zoeken naar dat lastig te vinden product, dat we vaak via onze vele leveranciers nog speciaal voor u kunnen nabestellen. Stel ons gewoon een vraag en we zoeken het voor u uit!