Boorhamer onderdelen en accessoires

De boorhamer, wanneer een klopboor niet voldoende is

We merken dat er soms nog wat verwarring over bestaat: wat is nou het verschil tussen een klopboormachine en een boorhamer? De simpele versie: een boorhamer is veel, veel krachtiger. Bij een klopboormachine - in feite een krachtige boormachine - draaien er twee geribbelde platen tegenover elkaar. Die geven een klap tegen de onderkant van de boorkop, een 'hamer', aan het boren mee, waardoor je hiermee bijvoorbeeld in steen kunt boren. Door die trillende beweging wordt er meer kracht aan de boor meegegeven. Maar bij een boorhamer is er binnenin een zuiger actief die een luchtbel samendrukt, wat een veel hardere klap geeft. Die klap wordt direct doorgegeven aan de boorkop. Dit maakt het mogelijk om met een boorhamer zwaar beitelwerk te doen, in beton of zelfs metaal te boren, en vooral efficiënter en met minder inspanning te werken. Om die reden werkt de boorhamer ook niet met gewone boren maar zijn de opzetstukken (sds boren) voorzien van de typerende groeven, waarmee de kracht van de boorkop zo optimaal mogelijk overgebracht wordt. Op een boorhamer moet je ook niet met extra kracht drukken zoals bij een klopboormachine, maar moet je het hameren zelf het werk voor je laten doen.

Boorhamer onderdelen, sds boren en accessoires

Handig als dit apparaat is, bij elk apparaat komt er vroeg of laat wel een defect, gaat er iets stuk, breekt er iets af. Dan is het fijn dat Onderdelenwinkel.nl, de compleetste en grootste onderdelen webshop van Nederland, ook voor uw boorhamer de gewenste onderdelen heeft! Wat eerst een gigantisch probleem was, waarbij u ongetwijfeld al met een zwaar gemoed zich voorstelde met hamer en beitel aan de slag te moeten, zorgen wij dat het met een kwestie van klikken en betalen opgelost wordt! Met een paar simpele muisklikken en even afrekenen wordt het onderdeel direct naar elke gewenste locatie opgestuurd. U dacht dat u handig was, maar wij zijn dat zeker ook! Of bent u op zoek naar andere opzet accessoires voor uw boorhamer, bijvoorbeeld een beitelstuk voor tegels? We hebben het allemaal voor u.

Welke boorhamer heb ik?

Als u zeker wil weten of het onderdeel of accessoire wel past bij uw specifieke boorhamer, moet u eerst even op het merk van uw apparaat klikken. Dan zal het assortiment al verkleind worden naar de beschikbare accessoires en onderdelen die we kunnen aanbieden bij dat merk. Daarna kunt u nog het typenummer selecteren. Dit typenummer vindt u doorgaans op een klein plaatje op uw boorhamer. Overigens zullen sds boren in praktijk vanzelfsprekend op elke boorhamer passen, dus die kunt u met een gerust hart bestellen!

Snel en veilig online bestellen

Onderdelenwinkel.nl, gevestigd in Eindhoven, levert al sinds 1978 onderdelen en accessoires voor elektrische apparaten in en rondom het huis. We pakken uw onderdelen met zorg in en versturen deze waar u het maar wil ontvangen. U kunt veilig met vrijwel alle gangbare elektronische betaalmiddelen afrekenen, zoals Paypal en iDeal. En vindt u niet het onderdeel of accessoire dat u zoekt? We hebben een team van productexperts klaar zitten om uw eventuele vragen te beantwoorden of te zoeken naar dat lastig te vinden product, dat we vaak via onze vele leveranciers nog speciaal voor u kunnen nabestellen. Stel ons gewoon een vraag en we zoeken het voor u uit!