Bosch onderdelen

Bosch onderdelen en accessoires

Alles van Bosch

Het Duitse bedrijf Bosch bestaat sinds 1886 en is in meer dan 60 landen over de hele wereld actief. Het bedrijf is groot geworden in consumentenproducten en dat is de reden waarom Onderdelenwinkel.nl het gehele assortiment van onderdelen Bosch in huis heeft. Van vaatwasser tot wasdroger en koelkast: we hebben het allemaal voor u op een rijtje gezet. Veel gezochte onderdelen van Bosch zijn de pluizenfilter, pandrager en stofzuigermond. De types die heel populair zijn, zijn Bosch solitaire, Bosch maxx 7 sensitive en Bosch pro parquet.

Welk Bosch apparaat heb ik?

Wilt u Bosch onderdelen bestellen, dan heeft u het typenummer van uw Bosch apparaat nodig. Dit nummer bestaat uit meerdere letters en cijfers (meestal een combinatie hiervan) en vindt u op de zogenaamde typesticker of het typeplaatje. Deze zitten meestal aan de achter- of onderkant van uw apparaat. Gevonden? Klik dan op deze pagina in de linker kolom op het juiste nummer. Nu verschijnen alleen de onderdelen van Bosch die bij uw apparaat passen.

Bosch onderdelen nodig? Onderdelenwinkel helpt u graag verder!

Wij helpen u met veel plezier bij het bestellen van het juiste Bosch onderdeel. Neem contact met ons op per telefoonnummer: 0492-713932. Wij vinden het belangrijk dat onze klanten op een veilige manier kunnen betalen, daarom werken wij met iDeal en achteraf betalen.

 • Consumentenbond test: beste hogedrukreiniger

  Consumentenbond test: beste hogedrukreiniger

  Deze maand verscheen bij de Consumentenbond het testrapport voor de beste hogedrukreiniger. Er werden 22 populaire hogedrukreinigers getest van de populaire merken Kärcher, Nilfisk, Eurom en Bosch. In de top 10 springen Kärcher en Nilfisk er met kop en schouders bovenuit.

  Prestaties, gemak, maar ook handleiding

  Consumentenbond nam daarbij een bijzondere set eigenschappen onder de loep. Voor de hand liggend werd getest op reinigingsprestaties en gebruiksgemak, werd daarnaast nog gekeken naar de gemiddelde levensduur en natuurlijk de prijs (voor de ultieme prijs/kwaliteits-verhouding). Maar ook de handleiding en het geluid van elk apparaat kreeg een rapportcijfer. Daarnaast werd er gekeken naar de veelzijdigheid: op niet elk model hogedrukreiniger kan bijvoorbeeld een terrasreiniger aangesloten worden, en ook niet elk apparaat blinkt uit op het gebied van overige beschikbare accessoires. Het volledige advies is gratis te lezen op de Consumentenbond website, althans, met een gratis abonnement voor maximaal 2 maanden.

  Kärcher grote winnaar

  De fabrikant die als overduidelijke winnaar uit de bus komt, is Kärcher. De Duitse topproducent vind je met maar liefst zeven modellen terug in de top 10, en vult de volledige top 3 in. De rest van de top 10 wordt gevuld door Nilfisk, die ook duidelijk kwalitatief erg aardig uit de test komt. Bosch en Eurom vallen beiden buiten de top-10: Eurom staat met de Force 1800 (rapportcijfer 7,5) op plek 11 en pas op positie 17 tref je de Bosch AQT 40-13 met een rapportcijfer van 6,7. Daarnaast biedt Consumentenbond nog informatie van merken waar geen eigen test mee is gedaan maar wel wat consumenteninformatie van bekend is, van de merken Hitachi, Powerplus, Einhell, , Makita en Kränzle.

  De hele top-10

  1. Kärcher K4 Premium Full Control Home (8,4)
  2. Kärcher K5 Premium Full Control Plus (8,4)
  3. Kärcher K5 Premium Full Control Plus Home (8,4)
  4. Kärcher K4 Premium Full Control (8,3)
  5. Nilfisk E 150.1-10 H PAD X-tra (8,3)
  6. Kärcher K5 Full Control Home (8,2)
  7. Nilfisk E 150.1-10 H X-Tra (8,1)
  8. Kärcher K4 Full Control Home (7,9)
  9. Kärcher K4 Full Control (7,7)
  10. Nilfisk C 130.2-8 PAD (7,6)

  Lees meer

 • Consumentenbond test: De beste wasmachine

  Consumentenbond test: De beste wasmachine

  Bron: Consumentenbond

  De Consumentenbond test regelmatig verscheidene modellen huishoudelijke apparaten, zoals wasmachines. Hierbij wordt op alle zaken gelet die voor u van belang kunnen zijn, zoals dat de was mooi schoon wordt, energieverbruik en geluidsproductie. Bij hun meest recente onderzoek kwamen er twee vertrouwde wasmachinemerken (weer) met kop en schouders boven de rest uitsteken: Bosch en Siemens.

  Wasmachine test categorieën

  Voor hun gedegen onderzoek werden wasmachines getest uit drie categorieën. Deze categorieën waren voor 8 kilo of meer, machines voor 5 tot 7 kilo, plus enkele bovenladers. Deze laatste zijn de verleden decennia minder populair geworden, maar zeker in ruimtes waar een wasmachinedeur iets minder praktisch is, kunnen deze wasmachines een uitkomst bieden. Op bijna alle testen scoorden de volgende machines beter dan de rest: de Siemens WM16Y541NL en de technisch identieke Bosch WAY132541NL.

  Bij het testonderdeel Spoelen kregen deze twee machines zelfs als enige van alle geteste apparaten geen onvoldoende. Alleen op het gebied van Schoonwassen kwam de AEG L76479NFL (een iets kleinere machine, wast tot 7 Kg) ietsje beter dan beide apparaten uit de bus.

  Bosch en Siemens

  Bosch en Siemens zitten op het gebied van huishoudelijke apparaten natuurlijk samen in de BSH Groep, vandaar de technische vrijwel-gelijkwaardigheid. Beide machines hebben een laadvermogen tot 9 Kg en verschillende programma's, zoals een allergie-, sport-, ecoPerfect-, Speedperfect- en 15-minuten-snelwasprogramma's. Bovendien geeft elk van deze wasmachines gericht advies voor het doseren van wasmiddel en wasverzachter.

  Lees meer

 • Gasfornuis waarschuwing voor Bosch en Siemens

  Gasfornuis waarschuwing voor Bosch en Siemens

  Bron: Productwaarschuwing.nl

  Eigenaren van een gasfornuis of gaskookplaat van het merk Bosch of Siemens opgelet! Is uw apparaat geproduceerd tussen 2006 en 2011? Dan zou de gaskoppeling mogelijk defect kunnen zijn, wat uw gaskooktoestel onveilig kan maken. Gas kan ontsnappen. Dit leidt tot explosiegevaar. Controleer uw typeplaatje voor het modelnummer (E-Nr.) en de vier cijfers van het FD-nummer.

  Daar waarschuwt BSH Huishoudapparaten, producent van de merken Bosch en Siemens, deze maandag voor in een persbericht. Dit bericht is een uitbreiding van een eerdere waarschuwing in oktober 2016 waar al voor het mogelijke explosiegevaar van deze vrijstaande gastoestellen gewaarschuwd werd. Als u toen dus reeds uw gasfornuis gecontroleerd had en het typenummer stond er niet bij, valt het aan te raden deze controle opnieuw uit te voeren, aangezien het aantal typenummers uitgebreid is.

  Producent BSH Huishoudapparaten roept mensen die een apparaat uit dat tijdsvak hebben op om de gegevens te controleren en contact op te nemen met de klantenservice. Dit kan o.a. via het gratis klantenservice nummer: 0800 1908.
  De gaskoppeling wordt dan gratis vervangen. Dit betreft een vrijwillige controle, maar is zeker in het belang van uw eigen veiligheid.

  Lees hier de volledige instructies hoe u het model- en FD-nummer vindt en controleert.

  Lees meer