Elektrische tuinzaag onderdelen en accessoires

Kies het merk van uw tuinzaag

Of kies een categorie

Met de tuinzaag de tuin onder controle

Als u dol bent op uw tuin, dan onderhoudt u deze natuurlijk met liefde en geduld. Dat betekent onkruid wieden, gras maaien, maar zeker ook: snoeien. Gelukkig heeft u daar een elektrische snoeizaag voor: stel u voor dat u zou moeten snoeien met een handmatige tuinzaag. Tijdrovend, vermoeiend, en een stuk minder nauwkeurig. Nee, u vertrouwt op uw accu tuinzaag om dat klusje te klaren, met een strak en keurig resultaat. Met uw snoeizaag heeft u de tuin perfect onder controle.

Wanneer kunt u het beste snoeien?

Het verschilt per plantensoort wanneer u het beste kunt snoeien. Het enige echte antwoord op de vraag wanneer u het beste kunt snoeien in uw tuin, is dan ook: het hele jaar door. De ene boom of struik gaat bloeden of zelfs schimmelen als u hem snoeit in voorjaar of zomer, de andere soort kan er weer niet tegen om in de winter of tegen de jaarwisseling gesnoeid te worden. Dit zult u per plant moeten opzoeken. Maar het feit is: als uw tuin genoeg diversiteit bevat, zal uw elektrische tuinzaag het hele jaar door inzetbaar zijn. Simpel gezegd: u blijft maar snoeien! Dat geeft niet, want dat is ook een teken van een gezonde tuin met veel groei.

Tip: gebruik altijd een scherp zaagblad

Er zijn twee belangrijke redenen om zo veel mogelijk met een scherp zaagblad te werken:

  • Met een scherp zaagblad zal het snoeien strak en zonder rafelingen of beschadigingen gebeuren. Dit is het beste voor de plant, want bij kartels en ander slordig snoeiwerk wordt de plant gevoelig voor schimmels en andere ziekten;

  • Als u een scherp zaagblad gebruikt, hoeft de motor van uw elektrische snoeizaag niet zo hard te werken als bij een bot zaagblad. Dit zorgt ervoor dat uw motor langer blijft werken!

Het is dus van groot belang om het hele jaar door steeds een nieuw zaagblad gereed te hebben liggen, als u het liefste heeft dat uw elektrische tuinzaag lang blijft meegaan!

Welke snoeizaag heb ik?

Als u zeker wil weten of het onderdeel of accessoire wel past bij uw specifieke elektrische tuinzaag, moet u eerst even op het merk van uw snoeizaag klikken. Dan zal het assortiment al verkleind worden naar de beschikbare accessoires en onderdelen die we kunnen aanbieden bij dat merk. Daarna kunt u nog het typenummer selecteren. Dit typenummer vindt u doorgaans op een klein plaatje op uw tuinzaag.

Snel en veilig online bestellen

Onderdelenwinkel.nl, gevestigd in Eindhoven, levert al sinds 1978 onderdelen en accessoires voor elektrische apparaten in en rondom het huis. We pakken uw onderdelen met zorg in en versturen deze waar u het maar wil ontvangen. U kunt veilig met vrijwel alle gangbare elektronische betaalmiddelen afrekenen, zoals Paypal en iDeal. En vindt u niet het onderdeel of accessoire dat u zoekt? We hebben een team van productexperts klaar zitten om uw eventuele vragen te beantwoorden of te zoeken naar dat lastig te vinden product, dat we vaak via onze vele leveranciers nog speciaal voor u kunnen nabestellen. Stel ons gewoon een vraag en we zoeken het voor u uit!