Nespresso onderdelen & accessoires

Kies uw model Nespresso koffiezetapparaat

Nespresso machines worden geproduceerd door drie producenten: De'Longhi, Krups en Magimix. Selecteer uw model en vind direct alle onderdelen voor uw Nespresso apparaat.

Nespresso Krups koffiezetapparaat onderdelen

Nespresso Krups

Nespresso Magimix koffiezetapparaat onderdelen

Nespresso Magimix

Nespresso De'Longhi koffiezetapparaat onderdelen

Nespresso De'Longhi

Nespresso koffiezetapparaat onderdelen en accessoires

Nespresso koffie apparaat

Nespresso is een merk van Nestlé. Het eerste Nespresso koffiezetsysteem kwam in 1989 in Zwitserland op de markt. Inmiddels is het een wereldwijd bekend merk, o.a. door de TV-reclames met George Clooney. Wie kent ze niet? Nespresso staat voor klasse, stijl, en een onvergelijkbare koffie ervaring. Ook het Nespresso koffiezetapparaat straalt dit uit.

Nespresso koffiesysteem

Een Nespresso koffiezetapparaat maakt zijn heerlijke koffie via een gepatenteerd koffiesysteem. De Nespresso capsules zijn zo verpakt dat de koffie lang goed blijft. Door het apparaat worden gaatjes in de capsule geprikt zodra de capsule in het Nespresso koffiezetapparaat wordt geplaatst. Door de gaatjes wordt onder hoge druk (19 bar) water geperst wat zich vermengt met de koffie. Dit zorgt voor die heerlijke typische Nespresso koffiesmaak.

Nespresso, unieke koffie

De koffiebonen die gebruikt worden bij de productie van Nespresso koffie worden op plantages in Brazilië, Colombia, Costa Rica, Guatemala, Togo, Kenia en Ethiopië verbouwd. Iedere Grands Cru van Nespresso heeft een eigen kenmerkende smaak waardoor u als consument keuze heeft naar gelang uw smaak. Nespresso: echt unieke koffie!

Nespresso onderdelen

Helaas gaat er ook weleens wat stuk aan een Nespresso apparaat. Verschillende onderdelen zijn van plastic gemaakt wat een beperkte levensduur heeft, maar ook de pomp kan het begeven. Gelukkig kunt u bij ons alle onderdelen van Nespresso bestellen zodat u nog jarenlang kunt genieten van uw koffie.

Onderhoud

Zelfs als uw Nespresso koffiezetapparaat goed functioneert, moet u deze nauwlettend onderhouden. Regelmatig reinigen en zorg dragen voor de technische onderdelen van uw koffiezetapparaat betekent dat u lang kunt blijven genieten van uw Nespresso koffiezetapparaat. Neem daarom zeker een kijkje in onze speciale rubriek voor onderhoud van uw Nespresso apparaat.

Onderdelen van Nespresso nodig? Onderdelenwinkel helpt u graag verder!

Wij van Onderdelenwinkel.nl hebben van maandag tot en met vrijdag 10.00 tot 17.00 uur een serviceteam voor u klaar zitten die u telefonisch te woord kan staan. Hiervoor kunt u het gratis telefoonnummer 0492-713932 bellen. Ook goed om te weten is dat wij met veilige betaalmethodes werken zoals iDeal en achteraf betalen.

 • Wat kunstenaar Klaas Gubbels met een koffiekan kan

  Wat kunstenaar Klaas Gubbels met een koffiekan kan

  Zeker als uw bakje koffie u heilig is, koestert u uw koffiekan. Dankzij die koffiekan kan uw koffiezetter koffie zetten, zogezegd. U wast de koffiekan zorgvuldig, en als hij toevallig beschadigt of kapot valt, dan bestelt u een vervangende koffiekan. Maar wat Klaas conceptueel en kunstzinnig met een koffiekan kan, dat kenden we nog niet!

  Excuses voor de melige inleiding maar het is maandagochtend en we zijn aan ons eigen bakje koffie toe.

  Klaas Gubbels en zijn koffiekan

  Klaas Gubbels (1934) zat nog op de kunstacademie toen hij al stillevens begon te maken van een emaillen, ouderwetse koffieketel. Deze koffiekannen werden vroeger gebruikt (en hier en daar nog steeds, ondanks de opmars van espresso-apparaten, senseo-padmachines, specialistische koffiezetapparaten en robuuste filterkoffie-machines) om koffie in te bereiden. Je mengde dan heet water met gemalen koffie en schonk het uit door een zeefje, zodat de koffiedrab niet mee in je kopje kwam. Gubbels heeft zijn levenswerk gemaakt van deze iconische koffiepot, die steeds weer in andere combinaties en posities terugkeert in zijn werk.

  In kleurrijk geschilderde variaties op schilderijen waar ze rond elkaar lijken te dansen, in beeldvorm middenin een fors aantal Nederlandse steden, of als huishoge muurschildering met een gedicht van Wim T. Schippers erop: overal in Nederland vind je de koffiekannen van Klaas Gubbels terug. Vaak in combinatie met een tafel en een stoel, eigenschappen die steeds in zijn stillevens terugkomen. Hij wordt gezien als een van de belangrijste nog levende Hollandse meesters van de kunst, ondanks dat zijn werk eenkennig is: steeds maar weer die koffiekan! Volgens vele kenners is dat juist de charme, want Gubbels is wars van het esthetische. Geef hem maar een iconische koffiekan en hij maakt er de illusie van een zwaan, een totempaal of een vertakkend potplantje van.

  Authentieke Klaas-kan

  Als u nu denkt 'dat kan ik ook', vergis u niet! Nog geen decennium geleden kwam een grootscheepse vervalser aan het licht die grof verdiende op de doeken van deze Arnhemse kunstenaar, en die tot een jaar gevangenisstraf (waarvan een half jaar onvoorwaardelijk) en het terugbetalen van 75.000 euro aan gedupeerde kunstkopers werd veroordeeld. Gubbels' koffiekannen zijn bekend, kortom, en daar gaat grof geld in om.

  Wellicht dat u dus beter een gewone koffiekan bij ons bestelt en die ergens neerzet of ophangt. Kunt u ook eindeloos naar kijken (want wat is een koffiekan toch mooi!) en kost u een bom minder duiten!

  Wat vindt u van de koffiekannen van Klaas Gubbels?

  Lees meer

 • Help, de koffie raakt op!

  Help, de koffie raakt op!

  Bron: NRC

  Slecht nieuws: de koffie raakt wereldwijd in rap tempo op. Door de grote vraag in combinatie met de klimaatverandering (meer regen en stijgende temperaturen) raken koffieplanten, en vooral de arabica-variant die veel populaire koffiesoorten van hun typerende smaak voorziet, in het gedrang.

  Twee miljard koppen koffie

  Dagelijks consumeren we wereldwijd meer dan twee miljard (2.000.000.000) kopjes koffie. Koffie prijkt daardoor hoog in het lijstje van wereldwijd meest verhandelde grondstoffen, en zorgt voor het levensonderhoud van ongeveer 25 miljoen koffieboeren (velen met al dan niet Fair Trade-gecertificeerde kleine bedrijfjes in ontwikkelingslanden) plus zo'n 100 miljoen mensen werkzaam in de koffieverwerking. Per jaar geeft koffie een exportwaarde van ongeveer 20 miljard dollar. En de populaire warme drank neemt steeds gretiger afzet.

  De populariteit is vooral gestegen door de status van exclusieve koffie uit de espresso machines, volautomatische koffiebrouw-apparaten en natuurlijk de cup- en pad-apparaten zoals de welbekende Nespresso. Die status is niet helemaal nieuw: nog maar een paar eeuwen terug was bier het ontbijtdrankje van het 'gewone volk' en koffie een luxe (want erg prijzig toendertijds, omdat er nog geen goedkope bereidingsmethodes waren). Juist door goedkopere productie en uitvindingen als het koffiefilter werd koffie uiteindelijk ook populair bij Jan met de Pet, en de rest is geschiedenis.

  Arabica in paniek

  Door veranderingen in het klimaat dreigt de Coffea arabica, die toch al gevoeliger voor plantziekte, temperatuurschommelingen en onregelmatige neerslag, in gevaar te komen. En dat is slecht nieuws voor de echte koffieliefhebbers, want hoewel de coffea canephora ofwel robusta, de andere grote koffiesoort, minder lijdt onder het klimaat, is de arabica veruit de populairste variant (goed voor 70% van de geconsumeerde koffie). Volgens kenners is de arabica lekkerder, verfijnder en minder bitter dan de robusta. Die laatste wordt meer gebruikt voor oploskoffie en goedkopere koffievarianten.

  Andrea Illy, de bekende Italiaanse topproducent stelde in 2016 al: "We verwachten dat we twee keer zoveel koffie nodig hebben, waarschijnlijk zelfs drie keer zoveel, tegen het einde van de eeuw, met niet meer dan de helft van de nu beschikbare grond. We hebben een probleem dat dringend om een oplossing vraagt." De gebieden waar de arabica wordt verbouwd verliezen het komend decennia drastisch veel grondgebied aan neerslag en temperatuur, maar ook aan schimmels, insecten en ziekten.

  Oplossingen en alternatieve koffie

  De grote koffiebedrijven, tot zelfs Starbucks en Lavazza, trekken daarom aan de noodbel en komen met grote ambitieuze projecten zoals duurzaam (of zo duurzaam mogelijk) koffieplanten zetten en diversiteitsprogramma's om de kweekgronden minder van voedingsstoffen te beroven. Ook worden er alternatieve koffiesoorten gezocht, want in dit tempo is met name de arabica straks nog maar een plant in de geschiedenisboekjes.

  Die alternatieven kunnen overigens ook in hetzelfde verleden gezocht worden waar koffie al een luxe was. Onder armere boeren en slaven was er in Amerika ook behoefte aan caffeïnehoudende warme dranken, en door de drastische breuk met Engeland was thee in forse onmin. Dus brouwde men alternatieve koffie van zwartogenboon, meel van maïs (goed doorgeroosterd) of zoete aardappelen. En gelukkig gedijt altijd de vertrouwde leverancier van oploskoffie, de robusta nog aardig. Maar willen we die verrukkelijke, rijke arabica-smaak behouden, dan moeten er toch drastische maatregelen genomen worden.

  Dat gezegd hebbende, hopen we dat uw eerste kop koffie van de werkweek goed smaakt. Geniet er vooral van nu het nog kan!

  Lees meer

 • Clear Coffee: Koffie zonder je tanden te verkleuren

  Clear Coffee: Koffie zonder je tanden te verkleuren

  Ahhh, zeker op maandagochtend is de koffie onze beste vriend. Maar ja, het kan uw tanden zo verkleuren. Althans, dat moet het idee zijn geweest achter CLRCFF oftewel Clear Coffee. Deze flesjes bevatten, zo schijnt het, echte koffie, maar dan volledig transparant.

  CLRCFF

  Het klinkt raar maar is echt waar: koffie dat er gewoon uitziet als een onschuldig flesje water. De bereidingswijze is geheim, maar als je koffiebonen niet roostert krijg je normaal gezien ook een transparante vloeistof. Echter staat op de site duidelijk vermeld dat er gebrande Arabica koffiebonen in verwerkt zitten en geen zoetstoffen of andere toegevoegde producten. Met andere woorden, het zou best wel eens kunnen dat u deze 'koffie' kunt drinken zonder dat het uw tanden kleurt. Een mooi alternatief voor alle espressomachines, koffiezetapparaten en senseo's?

  David Nagy, de Slovaakse ondernemer achter het merk, introduceerde het enkele jaren terug op de markt, en het neemt sindsdien gretig aftrek bij de meer gezondheidsbewuste consument. Ook yoga-liefhebbers lopen weg met de transparante koffie. Er zitten, zo beweert het etiket, geen kunstmatige conserveermiddelen in (en duidelijk al zeker geen kleurstoffen) dus dat het omarmd wordt als een goed alternatief voor het traditionele mainstream bakkie pleur, is niet heel bizar te noemen.

  Clear Coffee met veganistische melk

  Variant met havermelk

  Niet alle CLRCFF is clear echter: voor de mensen die graag een wolkje melk in hun koffie hebben, bestaat er ook een spierwitte variant. Deze bevat - we dachten niet dat we ooit het woord 'vanzelfsprekend' zouden gebruiken, maar de tijden veranderen immers - geen lactose of niet-veganistische producten, maar havermelk. Inderdaad, melk gemaakt van haver dus. Als we de foto bekijken zijn we nog niet onmiddellijk overtuigd.

  Ideaal voor mixdrankjes

  Bijzonder is dat het niet alleen bij de hippe bewuste consument in de koffiezaakjes een populair product is, maar ook in clubs en cafés in omloop begint te raken. Het is door de transparantie van de vloeistof een grappig 'geheim ingredient', althans, zo prijzen diverse horecaleveranciers het aan. Een onzichtbaar kopje koffie in je mix, zogezegd. Met wat zoeken zijn er al een paar mixrecepten te vinden waarbij CLRCFF een ingrediënt is.

  Nog niet in Nederland

  Het is nog niet in Nederland verkrijgbaar, maar wat niet is, zal vast wel komen. Het transparante koffie'tje is al verkrijgbaar in nabije landen als de UK, dus vroeg of laat sluit een Nederlandse importeur een deal en is CLRCFF misschien wel de nieuwe hit in ons land. Wat denkt u: zou u het hippe flesje uw vertrouwde bakkie troost laten vervangen?

  Lees meer