Power tool onderdelen

Wat is klussen zonder power tools?

Of u nou een ervaren klusjesman bent die niet schrikt van een stevige verbouwing, of een leek die eens een Do It Yourself-videootje op Youtube heeft bekeken en denkt 'dat kan ik ook', bij de meeste klussen komt uw elektronisch gereedschap (ook 'power tools') zeer van pas. Of u nu gaten moet boren voor een haakje zodat de familiefoto's opgehangen kunnen worden, tot slijpen en polijsten van aaneengelast metaal, er is een enorme hoeveelheid power tools op de markt die u bij allerlei specifieke taken kunnen ondersteunen. En als u dergelijk gereedschap heeft klaarliggen is het zaak er goed voor te zorgen. Dat betekent grondig onderhoud en er heel zuinig op zijn, maar ook van tijd tot tijd dat er onderdelen vervangen moeten worden. Zeker slijtgevoelige onderdelen (zaagbladen, boren, schuurvellen) moeten regelmatig vervangen worden zodat alles zo goed mogelijk blijft werken - als u dergelijke onderdelen te lang gebruikt lijdt de rest van het apparaat eronder. En het laatste wat u wil is dat bij een belangrijke klus uw elektronisch gereedschap ineens niet goed werkt!

Tips om goed voor uw gereedschap te zorgen

Als uw gereedschap optimaal moet blijven functioneren is het belangrijk om deze tips goed op te volgen:

  • Lees altijd de gebruikershandleiding voor uw elektrisch gereedschap, en bewaar dit boekje op een veilige plaats. Ook als u al bekend bent met het type power tool en geen instructies nodig heeft hoe u ermee aan de slag kunt gaan. Vaak bevat een handleiding namelijk specifieke tips om goed te zorgen voor uw apparaat, en hoe u het voor langdurig gebruik kunt onderhouden. Ook staan er adviezen in wat u kunt doen als het apparaat problemen krijgt, en een overzicht van de onderdelen en componenten. Als er iets vervangen moet worden kunt u er nog spijt van krijgen als u de handleiding nergens meer heeft!

  • Maak na gebruik altijd uw power tools schoon en zorg dat er geen puin of stof (meer) op zit. Zeker belangrijk, als uw gereedschap een of ander opvangbakje heeft (bijvoorbeeld een stofbakje of zaagsel-opvangbak) dan moet u dit regelmatig legen zodat uw gereedschap niet vast kan gaan lopen of dat er meer stof in de lucht komt, met gezondheidsrisico's voor uzelf. Afstoffen lijkt een vervelende klus, maar zeker bij onregelmatig gebruik kan dit roest en andere slijtage tegengaan.

  • Bewaar uw gereedschap buiten het bereik van kinderen, en liefst in een koele, droge plaats. Met het eerste voorkomt u ongelukken, met het tweede voorkomt u roest, slijtage, hittebeschadigingen en kortsluitingen.

Onderdelen, onderhoudsproducten en accessoires voor power tools

Geen apparaat heeft het eeuwige leven, maar met trouw onderhoud kunt u de levensduur van uw elektronische gereedschap flink verlengen. Als er dan toch iets kapot gaat, is het vaak nog wel te repareren door met wat handigheid een onderdeel te vervangen. En kom, u bént handig, u weet immers ook hoe de apparaten gebruikt moeten worden, dus dit is een kleinigheidje voor u. Als u toch naar onderdelen aan het zoeken bent, kijk dan ook eens bij de accessoires voor uw gereedschap: misschien kunt u het nog veel veelzijdiger inzetten dan u denkt, met gewoon een paar extra opzetstukjes. Voor onderhoudsproducten, (reserve) onderdelen en accessoires zit u goed bij een van de meest complete webshops op het gebied van onderdelen voor apparaten, Onderdelenwinkel.nl. Met enkele muisklikken kunt u weer aan de slag!

Voor uw gemak staan hier de power tools op een rijtje die in veel huishoudens wel terug te vinden zijn:

Onderdelenwinkel.nl helpt u graag!

Als u nog vragen heeft of u kunt de juiste onderdelen of accessoires niet vinden voor uw merk of uw elektrisch gereedschap, stel ons gerust eens een vraag. We hebben een team van productexperts voor u klaar zitten die met alle liefde voor u gaan uitzoeken of dit lastig te vinden product misschien te verkrijgen is via een van onze vele leveranciers. Dus kunt u het niet vinden, dan wij misschien nog wel. U hoeft het maar te vragen en wij zoeken het voor u uit.