Koelkast koelt niet

Net het enige dat uw koelkast moet doen: koelen. Het is dus enorm vervelend als uw koelkast dat nu net niet doet. Wat kan zoal de oorzaak zijn? Voor u een dure monteur belt, kan het alvast geld en tijd besparen als u zelf naar de oorzaak op zoek gaat.

Maakt de koelkast geluid?

Is er totaal geen geluid? Dan koelt uw koelkast waarschijnlijk niet omdat hij niet functioneert. Zie voor specifiek reparatie advies over dit probleem het segment koelkast doet niets.

Staat de thermostaat in de juiste stand?

Zo niet, reset dan de thermostaat. De thermostaat regelt de temperatuur van uw koelkast. Pas dan de temperatuur aan naar het ideale niveau. De ideale temperatuur om uw koelkast te laten koelen ligt tussen 3 en 4 °C. Wacht minimaal 12 uur en kijk dan of het probleem is opgelost.

De koelkast werkt en de thermostaat staat goed

Als dit alles niet de oorzaak blijkt te zijn, controleer dan of de motor van de compressor draait. De compressor is bolvormig, aan de buitenzijde en onderaan achter de koelkast. Als de compressor bromt of continue geluid maakt zonder koeling als effect, dan kan er een serieuzer probleem zijn, inschakeling van een monteur is aan te bevelen.

Mocht de compressor geen activiteit tonen dan kan vervanging de oplossing bieden.

Compressor koelkast vervangen

Zodra u de oorzaak heeft gevonden en het probleem blijkt veroorzaakt te worden door een defect onderdeel, dan kunt u hier direct uw benodigde koelkast onderdelen bestellen.

Geplaatst op: 10-12-2014