Senseo onderdelen

Philips Senseo Quadrante
Philips Senseo Twist
Philips Senseo Sarista
Philips Senseo koffiezetapparaat onderdelen en accessoires

Senseo koffiezetapparaat

Wie Senseo zegt, zegt koffie. Dit unieke koffiezetapparaat verscheen in februari 2001 op de markt en is sindsdien niet meer weg te denken. Het eerste model dat uitkwam, had nog de naam Senseo Crema. Dit prachtige apparaat met zijn karakteristieke uiterlijk is het resultaat van een nauwe samenwerking tussen koffiefabrikant Douwe Egberts en Eindhovense electronicagigant Philips. Alleen in de eerste vier jaar al vlogen er meer dan vijftien miljoen Senseo koffiezetapparaten de winkels uit. De vraag naar dit koffiezetapparaat was bijna niet bij te benen. Inmiddels vind je ze overal - van een Senseo in de keuken tot de Senseo op de werkplek, de Philips Senseo koffiezetter is een doorslaand succes.

Alle Senseo onderdelen en toebehoren

Een Senseo koffiezetapparaat geeft op een redelijk eenvoudige manier, prettig gedoseerde lekkere koffie. Een Senseo is daarnaast makkelijk in gebruik en onderhoud. Dat heeft uiteraard bijgedragen aan het grote succes. Dan is het minstens hinderlijk als er iets met uw Senseo aan de hand is. Gelukkig zijn het ook relatief eenvoudige koffiezetapparaten om te repareren, dus wanhoop niet!

Partner van Senseo

Uiteraard verkopen wij ook onderdelen voor uw Senseo koffiezetapparaat. Als partner van Senseo leveren wij alle beschikbare onderdelen voor uw Senseo koffiezetter. Hierboven vindt u alle Senseo modellen helder gerangschikt. Wanneer u klikt op uw type model krijgt u enkel de onderdelen te zien die voor uw specifieke Senseo koffie apparaat geschikt zijn. Zo kunt u zorgeloos bestellen.

Senseo onderhoud

Om langer plezier te hebben én behouden van uw Senseo koffiezetapparaat, is het uiteraard wel belangrijk om regelmatig en grondig onderhoud te plegen. Hoe trouwer u het koffiezetapparaat onderhoudt, hoe minder problemen zich met uw Senseo zullen voordoen en hoe langer deze prachtige koffiezetter mee zal blijven gaan. Daarom moet u minstens regelmatig een ontkalker gebruiken, maar het is ook aan te raden om het waterfilter te vervangen. En verder hebben we uiteraard de perfect passende nieuwe padhouder als vervanger voor die kwijtgemaakte (waar verdwijnen die dingen toch altijd heen?) voor uw Senseo in ons assortissement.

Jamaar..welk Senseo koffiezetapparaat heb ik?

Om het juiste onderdeel te vinden, is het erg belangrijk dat u het juiste model of type van uw Senseo koffiezetapparaat achterhaalt. Op het typeplaatje van uw koffiezetapparaat staat het type- of modelnummer. Dat nummer is nodig om het juiste onderdeel te vinden. Het typeplaatje kan op verschillende plekken zitten, bijvoorbeeld aan de voor-, zij- of onderkant van het koffiezetapparaat. Schrijf dit nummer op en klik het aan in de kolom links op deze pagina. Nu verschijnen alleen de onderdelen die voor uw Senseo koffiezetapparaat geschikt zijn.

Senseo onderdelen nodig? Wij helpen u graag verder!

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan contact op met onze klantenservice via 0492-713932 (bereikbaar op werkdagen van 10.00 tot 17.00 uur). In onze webshop kunt u veilig betalen middels iDeal of achteraf betalen. Bestellingen leveren wij na betaling zo snel mogelijk bij u thuis (of een ander adres naar keuze).

 • Goed nieuws: niks mis met zes tot tien kopjes koffie

  Goed nieuws: niks mis met zes tot tien kopjes koffie

  Het is weer maandagochtend, en dat betekent... koffie! Bij Onderdelenwinkel.nl draait het koffiezetapparaat zeer nette werkdagen, om maar te zeggen: wij lusten wel een bakkie troost terwijl we hard voor u aan het werk zijn. Desondanks maken sommige van onze medewerkers zich wel eens zorgen of dat nou kwaad kan, al die koffie. Je hoort die dingen wel eens op de radio en zo... Dus zochten we het voor hen, en voor u, uit!

  Zes tot tien kopjes is gezond

  Als je onderdelen voor Senseo, Nespresso, Dolce Gusto, maar ook professionele koffiezetapparaten verkoopt, moet je zelf ook een beetje verstand hebben van je koffie, vinden we. We kennen misschien niet álle Italiaanse specialiteiten (er zijn er een stuk of vijftig!) maar al met al weten we wel wat we drinken en wat lekkere koffie is. Maar ja, de hele dag door koffie drinken, dat is vast ook niet echt gezond, toch? (Hoewel: die Italianen zien er vaak toch blakend gezond uit...)

  Toxicoloog Jan Tytgat, professor aan de KU Leuven, biedt het uiterst geruststellende antwoord: "Er zijn al heel wat studies uitgevoerd naar het langdurige gebruik van koffie, maar er zijn nooit toxische effecten gevonden." Over het aantal kopjes hoeft u zich ook geen zorgen te maken, uit onderzoek is gebleken dat zes tot tien kopjes koffie op een dag vrijwel geen kwaad kunnen. Natuurlijk is het belangrijk deze kopjes over de hele dag verspreid te drinken en niet inééns (we proberen ons met heel veel moeite iemand voor te stellen die tien kopjes achter elkaar ineens wegklokt, maar voor de zekerheid zetten we deze waarschuwing er toch bij). Zwangere vrouwen wordt voorzichtigheid aangeraden, net als mensen met suikerziekte of andere aandoeningen, maar de gemiddelde persoon kan deze inname prima hebben.

  Bij zwangerschap of speciale kwalen

  Het is nog altijd de wetenschap niet volledig duidelijk hoeveel van de cafeïne uiteindelijk het zich nog ontwikkelende kind in de baarmoeder bereikt, dus wordt veiligheidshalve aangeraden dat zwangere vrouwen het bij één kopje koffie per dag houden. Ook zolang er nog borstvoeding wordt gegeven, is het wijs om maximaal 1 kopje per dag te nuttigen. Kinderen onder de 13 kunnen best helemaal geen koffie nemen, en jongeren tussen de 13 en de 18 jaar maximaal 1 kopje, vanwege de cafeïne. Dit omdat er wetenschappelijk nog steeds te weinig bekend is over de invloed van cafeïne op een groeiend kinderlichaam.

  Natuurlijk is het bij diabetes of hart- en vaatziekten altijd het beste om te vragen aan uw dokter hoe het zit met de inname van koffie. Maar zelfs het doorgaans voorzichtige Voedingscentrum (die zelf maximaal 4 kopjes per dag aanraadt, trouwens) stelt dat koffie doorgaans prima te combineren is met diabetes (en zelfs een positief effect kan hebben, uiteraard wel zonder suiker erin) en veel lichamelijke kwalen. Sterker, volgens sommige studies hebben koffiedrinkers zelfs minder risico op de ziekte van Alzheimer, kan het bepaalde vormen van kanker (beperkt) remmen, helpt het tegen hartkwalen, en is het zelfs bijna niet van invloed op je bloeddruk. Ook de vorming van galstenen voorkomt u volgens verschillende wetenschappelijke onderzoeken prima met uw dagelijkse bakje koffie.

  Koffie gezondheidsfeitjes

  • Koffie zonder suiker past in een gezond eetpatroon met de Schijf van Vijf. (Er zijn beperkingen voor koffie van cups en bepaalde speciale, sterkere koffies.)
  • Koffie verbetert de concentratie, de geheugenfuncties en het vermogen om logisch te redeneren door het centraal zenuwstelsel te stimuleren.
  • Door de calciumhuishouding in spiercellen zullen koffiedrinkende sporters dankzij cafeïne minder snel vermoeid raken en een groter uithoudingsvermogen hebben.
  • Cafeïne heeft een positieve invloed op de rijprestaties.
  • Koffie verkleint de kans op een beroerte met 20%.
  • Koffie wordt vrijwel overal in West-Europa beduidend meer gedronken dan een andere populaire drank: bier. Het meest wordt het gedronken door de Scandinaviërs (7,2 tot 9,6 Kg koffie per jaar per persoon), met op de tweede plaats Nederland (6,7 Kg), dan Duitsland (5,2 Kg) en België (4,9 Kg).
  • Het verslavende effect van koffie is bijna verwaarloosbaar. De ernstigste klachten bestaan uit tijdelijke hoofdpijn en een voornamelijk psychologische hunker naar het opwekkende effect. Voor het lichaam zelf is stoppen met koffie bijna zonder effect.
  • Koffiedrinkers worden over het algemeen ouder dan niet-koffiedrinkers. Maar daar zal vooral de verhoogde alertheid voor een groot deel tussen zitten...

  Lees meer

 • Spul of Prul? De Handpresso

  Spul of Prul? De Handpresso

  Gemakzucht dient de mens, wordt wel eens gezegd, maar misschien is het soms wat overdreven. Voor onze gloednieuwe rubriek Spul of Prul presenteren we u: de Handpresso - espresso in uw rugzak? Oordeel zelf of dit apparaat handig is of stom.

  Espresso onderweg

  Het probleem: je bent ergens onderweg of op een andere plaats (langs het voetbalveld, in een wachtkamer, op het treinperron, op de camping) en man, wat heb je toch ineens zin in een lekker bakje espresso. Maar nergens in de directe omgeving een apparaat te bekennen dat het voor je kan maken. Wat nu? Gelukkig zit in je koffer, je rugzak, je handtas, dat superhandige apparaatje: de Handpresso. Gebruikt geen stroom, neemt weinig plek in en brouwt je koffie in een handomdraai. Ideaal!

  Ja, ja, gaat dat zomaar?

  Nee, natuurlijk gaat dat niet zomaar. In het reservoir in het handvat moet je heet water doen, dus dat moet je wel eventjes ergens vandaan toveren (daarom had je ook een thermoskan vol heet water meegenomen in diezelfde tas natuurlijk). En de koffie komt er ook niet magisch uitgetoverd, daarom heb je die koffiepads (of dat potje gemalen koffie) ook bij je. En je moet even pompen tot de meter 16 bar aangeeft. En als je de koffie tapt, moet je hem eerst aanklikken, en als je het genoeg espresso vindt, ook weer uitklikken. Maar verder gaat het eigenlijk best wel zomaar. Een kopje koffie uit de losse pols!

  Kun je een videootje tonen?

  Kan-ie nog meer?

  De Handpresso bestaat al in veel verschillende variaties, maar in principe doet hij steeds hetzelfde: hij pompt (heet) water door gemalen koffie heen. Je hebt modellen voor in de auto, voor bij het bergbeklimmen, voor in het wild, noem maar op. Elk van die modelletjes heeft natuurlijk weer iets speciaals dat de andere modellen niet kunnen, dus in dat opzicht kan hij wel meer, ja. Maar het is een grappig apparaatje voor wat luxe op survivaltocht, of voor in de eerder genoemde file.

  En wat moet dat kosten?

  Ja, daar moet je niet van schrikken: dit fietspompje met padhouder kost al snel honderd euro of meer, afhankelijk van welk modelletje je wil. Dus je moet wel erg van koffie houden of heel erg de blits willen maken met je Handpresso om tot deze aanschaf over te gaan. Er zijn voor de échte wilddrinker hele setjes verkrijgbaar, er zijn draagtasjes en speciale kopjes, thermosflessen en koffiepad-bakjes, je kunt als je wil best wat geld achterlaten in de speciale webshop. Ook genoeg geschenkvarianten én bussen gemalen koffie zijn er verkrijgbaar, dus je bent wel ineens op één adres klaar.

  Spul - of prul?

  Roept u maar wat u ervan vindt: is de Handpresso een ideale uitvinding die nu onmisbaar is in je campingbagage, of is het stom en geldverspilling? We horen graag jullie reacties!

  Lees meer

 • "Wist je dat..." Woensdag!

  "Wist je dat..." Woensdag!

  Elke woensdag vind u hier een leuk weetje over uw apparaten in en om het huis. Om uw familie, vrienden en collega's mee te verbazen. Vandaag, om te bespreken met de collega's bij het koffiezetapparaat: weten zij wel wat er allemaal in de spoelbak van datzelfde apparaat blijkt te leven?

  Het koffiezetapparaat beter bekeken

  Omdat uit studies was gebleken dat caffeïne anti-bacteriële eigenschappen heeft, vroegen wetenschappers zich af of de koffie die door een koffiezetapparaat heen gepompt wordt, misschien ook niet eventuele bacteriën uit zou roeien in de opvangbak onder de bekerhouder. Daarom namen ze negen Nespresso apparaten onder de loep, uit allerlei verschillende omgevingen, van academisch tot thuisgebruik. Alle apparaten waren meer dan een jaar in gebruik geweest. Daarnaast deden de wetenschappers dezelfde metingen op een fonkelnieuw Krups Nespresso koffiezetapparaat die speciaal voor het experiment in gebruik genomen werd. Nespresso omdat het een veelgebruikt, populair apparaat is.

  Twee maanden lang verzamelden en analyseerden de wetenschappers samples van de afvalkoffie met steriele pipetten en met gebruik van genenonderzoek-technologie en een elektronenmicroscoop. Aanvankelijk doken er vooral simpele en snel voortplantende bacteriën op, die daarna overwoekerd raakten door meer complexe soorten. Tot hun grote verbazing doken er soorten op die resistent waren tegen cafeïne, en zelfs een hoge wildgroei aan extreofielen, speciale bacteriën die van zware stoffen leven zoals zouten, ijzer en waar zelfs proeven mee gedaan worden of ze radioactief afval op een veilige manier kunnen verteren (met positieve resultaten). Wilt u een fotootje? Dat kan:

  Gatver! Maar dat wil ik niet in mijn Nespresso apparaat

  De wetenschappers vonden de aangetroffen soorten natuurlijk razend interessant en denken dat ze veel potentie hebben voor toepassingen in het reinigen van het milieu of bij industriële processen. Maar u en ik willen die viezigheid niet in ons afvalbakje, toch? Deze soorten bleken bijzonder resistent, dus raden de onderzoekers vooral aan:

  • Vanwege de snelle groei van bacteriële kolonieën is het belangrijk regelmatig je koffiezetapparaat te onderhouden;
  • Zorg dat bij het schoonmaken geen koffieresten spatten in je machine, dit bevordert de hygiënische situatie binnenin het apparaat;
  • Was je handen nadat je het afvoerbakje reinigt!
  • Spoel het apparaat regelmatig en grondig, liefst met een reiniger aanbevolen door de fabrikant, en afwasmiddel voor de afneembare onderdelen. Niet-afneembare onderdelen: gebruik hier water en zeep, of zo nodig zelfs wat bleek.

  Laat anders de bovenstaande foto's een zien aan de collega die nooit het koffiezetapparaat reinigt... Misschien maakt dat net het verschil!

  Lees meer