Senseo onderdelen

Philips Senseo Quadrante
Philips Senseo Twist
Philips Senseo Sarista
Philips Senseo koffiezetapparaat onderdelen en accessoires

Senseo koffiezetapparaat

Wie Senseo zegt, zegt koffie. Dit unieke koffiezetapparaat verscheen in februari 2001 op de markt en is sindsdien niet meer weg te denken. Het eerste model dat uitkwam, had nog de naam Senseo Crema. Dit prachtige apparaat met zijn karakteristieke uiterlijk is het resultaat van een nauwe samenwerking tussen koffiefabrikant Douwe Egberts en Eindhovense electronicagigant Philips. Alleen in de eerste vier jaar al vlogen er meer dan vijftien miljoen Senseo koffiezetapparaten de winkels uit. De vraag naar dit koffiezetapparaat was bijna niet bij te benen. Inmiddels vind je ze overal - van een Senseo in de keuken tot de Senseo op de werkplek, de Philips Senseo koffiezetter is een doorslaand succes.

Alle Senseo onderdelen en toebehoren

Een Senseo koffiezetapparaat geeft op een redelijk eenvoudige manier, prettig gedoseerde lekkere koffie. Een Senseo is daarnaast makkelijk in gebruik en onderhoud. Dat heeft uiteraard bijgedragen aan het grote succes. Dan is het minstens hinderlijk als er iets met uw Senseo aan de hand is. Gelukkig zijn het ook relatief eenvoudige koffiezetapparaten om te repareren, dus wanhoop niet!

Partner van Senseo

Uiteraard verkopen wij ook onderdelen voor uw Senseo koffiezetapparaat. Als partner van Senseo leveren wij alle beschikbare onderdelen voor uw Senseo koffiezetter. Hierboven vindt u alle Senseo modellen helder gerangschikt. Wanneer u klikt op uw type model krijgt u enkel de onderdelen te zien die voor uw specifieke Senseo koffie apparaat geschikt zijn. Zo kunt u zorgeloos bestellen.

Senseo onderhoud

Om langer plezier te hebben én behouden van uw Senseo koffiezetapparaat, is het uiteraard wel belangrijk om regelmatig en grondig onderhoud te plegen. Hoe trouwer u het koffiezetapparaat onderhoudt, hoe minder problemen zich met uw Senseo zullen voordoen en hoe langer deze prachtige koffiezetter mee zal blijven gaan. Daarom moet u minstens regelmatig een ontkalker gebruiken, maar het is ook aan te raden om het waterfilter te vervangen. En verder hebben we uiteraard de perfect passende nieuwe padhouder als vervanger voor die kwijtgemaakte (waar verdwijnen die dingen toch altijd heen?) voor uw Senseo in ons assortissement.

Jamaar..welk Senseo koffiezetapparaat heb ik?

Om het juiste onderdeel te vinden, is het erg belangrijk dat u het juiste model of type van uw Senseo koffiezetapparaat achterhaalt. Op het typeplaatje van uw koffiezetapparaat staat het type- of modelnummer. Dat nummer is nodig om het juiste onderdeel te vinden. Het typeplaatje kan op verschillende plekken zitten, bijvoorbeeld aan de voor-, zij- of onderkant van het koffiezetapparaat. Schrijf dit nummer op en klik het aan in de kolom links op deze pagina. Nu verschijnen alleen de onderdelen die voor uw Senseo koffiezetapparaat geschikt zijn.

Senseo onderdelen nodig? Wij helpen u graag verder!

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan contact op met onze klantenservice via 0492-713932 (bereikbaar op werkdagen van 10.00 tot 17.00 uur). In onze webshop kunt u veilig betalen middels iDeal of achteraf betalen. Bestellingen leveren wij na betaling zo snel mogelijk bij u thuis (of een ander adres naar keuze).

 • Help, de koffie raakt op!

  Help, de koffie raakt op!

  Bron: NRC

  Slecht nieuws: de koffie raakt wereldwijd in rap tempo op. Door de grote vraag in combinatie met de klimaatverandering (meer regen en stijgende temperaturen) raken koffieplanten, en vooral de arabica-variant die veel populaire koffiesoorten van hun typerende smaak voorziet, in het gedrang.

  Twee miljard koppen koffie

  Dagelijks consumeren we wereldwijd meer dan twee miljard (2.000.000.000) kopjes koffie. Koffie prijkt daardoor hoog in het lijstje van wereldwijd meest verhandelde grondstoffen, en zorgt voor het levensonderhoud van ongeveer 25 miljoen koffieboeren (velen met al dan niet Fair Trade-gecertificeerde kleine bedrijfjes in ontwikkelingslanden) plus zo'n 100 miljoen mensen werkzaam in de koffieverwerking. Per jaar geeft koffie een exportwaarde van ongeveer 20 miljard dollar. En de populaire warme drank neemt steeds gretiger afzet.

  De populariteit is vooral gestegen door de status van exclusieve koffie uit de espresso machines, volautomatische koffiebrouw-apparaten en natuurlijk de cup- en pad-apparaten zoals de welbekende Nespresso. Die status is niet helemaal nieuw: nog maar een paar eeuwen terug was bier het ontbijtdrankje van het 'gewone volk' en koffie een luxe (want erg prijzig toendertijds, omdat er nog geen goedkope bereidingsmethodes waren). Juist door goedkopere productie en uitvindingen als het koffiefilter werd koffie uiteindelijk ook populair bij Jan met de Pet, en de rest is geschiedenis.

  Arabica in paniek

  Door veranderingen in het klimaat dreigt de Coffea arabica, die toch al gevoeliger voor plantziekte, temperatuurschommelingen en onregelmatige neerslag, in gevaar te komen. En dat is slecht nieuws voor de echte koffieliefhebbers, want hoewel de coffea canephora ofwel robusta, de andere grote koffiesoort, minder lijdt onder het klimaat, is de arabica veruit de populairste variant (goed voor 70% van de geconsumeerde koffie). Volgens kenners is de arabica lekkerder, verfijnder en minder bitter dan de robusta. Die laatste wordt meer gebruikt voor oploskoffie en goedkopere koffievarianten.

  Andrea Illy, de bekende Italiaanse topproducent stelde in 2016 al: "We verwachten dat we twee keer zoveel koffie nodig hebben, waarschijnlijk zelfs drie keer zoveel, tegen het einde van de eeuw, met niet meer dan de helft van de nu beschikbare grond. We hebben een probleem dat dringend om een oplossing vraagt." De gebieden waar de arabica wordt verbouwd verliezen het komend decennia drastisch veel grondgebied aan neerslag en temperatuur, maar ook aan schimmels, insecten en ziekten.

  Oplossingen en alternatieve koffie

  De grote koffiebedrijven, tot zelfs Starbucks en Lavazza, trekken daarom aan de noodbel en komen met grote ambitieuze projecten zoals duurzaam (of zo duurzaam mogelijk) koffieplanten zetten en diversiteitsprogramma's om de kweekgronden minder van voedingsstoffen te beroven. Ook worden er alternatieve koffiesoorten gezocht, want in dit tempo is met name de arabica straks nog maar een plant in de geschiedenisboekjes.

  Die alternatieven kunnen overigens ook in hetzelfde verleden gezocht worden waar koffie al een luxe was. Onder armere boeren en slaven was er in Amerika ook behoefte aan caffeïnehoudende warme dranken, en door de drastische breuk met Engeland was thee in forse onmin. Dus brouwde men alternatieve koffie van zwartogenboon, meel van maïs (goed doorgeroosterd) of zoete aardappelen. En gelukkig gedijt altijd de vertrouwde leverancier van oploskoffie, de robusta nog aardig. Maar willen we die verrukkelijke, rijke arabica-smaak behouden, dan moeten er toch drastische maatregelen genomen worden.

  Dat gezegd hebbende, hopen we dat uw eerste kop koffie van de werkweek goed smaakt. Geniet er vooral van nu het nog kan!

  Lees meer

 • Clear Coffee: Koffie zonder je tanden te verkleuren

  Clear Coffee: Koffie zonder je tanden te verkleuren

  Ahhh, zeker op maandagochtend is de koffie onze beste vriend. Maar ja, het kan uw tanden zo verkleuren. Althans, dat moet het idee zijn geweest achter CLRCFF oftewel Clear Coffee. Deze flesjes bevatten, zo schijnt het, echte koffie, maar dan volledig transparant.

  CLRCFF

  Het klinkt raar maar is echt waar: koffie dat er gewoon uitziet als een onschuldig flesje water. De bereidingswijze is geheim, maar als je koffiebonen niet roostert krijg je normaal gezien ook een transparante vloeistof. Echter staat op de site duidelijk vermeld dat er gebrande Arabica koffiebonen in verwerkt zitten en geen zoetstoffen of andere toegevoegde producten. Met andere woorden, het zou best wel eens kunnen dat u deze 'koffie' kunt drinken zonder dat het uw tanden kleurt. Een mooi alternatief voor alle espressomachines, koffiezetapparaten en senseo's?

  David Nagy, de Slovaakse ondernemer achter het merk, introduceerde het enkele jaren terug op de markt, en het neemt sindsdien gretig aftrek bij de meer gezondheidsbewuste consument. Ook yoga-liefhebbers lopen weg met de transparante koffie. Er zitten, zo beweert het etiket, geen kunstmatige conserveermiddelen in (en duidelijk al zeker geen kleurstoffen) dus dat het omarmd wordt als een goed alternatief voor het traditionele mainstream bakkie pleur, is niet heel bizar te noemen.

  Clear Coffee met veganistische melk

  Variant met havermelk

  Niet alle CLRCFF is clear echter: voor de mensen die graag een wolkje melk in hun koffie hebben, bestaat er ook een spierwitte variant. Deze bevat - we dachten niet dat we ooit het woord 'vanzelfsprekend' zouden gebruiken, maar de tijden veranderen immers - geen lactose of niet-veganistische producten, maar havermelk. Inderdaad, melk gemaakt van haver dus. Als we de foto bekijken zijn we nog niet onmiddellijk overtuigd.

  Ideaal voor mixdrankjes

  Bijzonder is dat het niet alleen bij de hippe bewuste consument in de koffiezaakjes een populair product is, maar ook in clubs en cafés in omloop begint te raken. Het is door de transparantie van de vloeistof een grappig 'geheim ingredient', althans, zo prijzen diverse horecaleveranciers het aan. Een onzichtbaar kopje koffie in je mix, zogezegd. Met wat zoeken zijn er al een paar mixrecepten te vinden waarbij CLRCFF een ingrediënt is.

  Nog niet in Nederland

  Het is nog niet in Nederland verkrijgbaar, maar wat niet is, zal vast wel komen. Het transparante koffie'tje is al verkrijgbaar in nabije landen als de UK, dus vroeg of laat sluit een Nederlandse importeur een deal en is CLRCFF misschien wel de nieuwe hit in ons land. Wat denkt u: zou u het hippe flesje uw vertrouwde bakkie troost laten vervangen?

  Lees meer

 • Overzichtje Italiaanse koffiesoorten

  Overzichtje Italiaanse koffiesoorten

  Koffie is wereldwijd ongekend populair, maar het onbetwiste koffieland is toch wel Italië. Er bestaan meer dan vijftig verschillende koffievarianten in het land, en dan rekenen we specifieke locale specialiteiten nog niet mee. Dat kan goed verwarrend zijn. In Italië is koffie bijna heilig: de koffiepauze is een dagelijkse gewoonte waarbij er eens goed over de dingen in het leven nagedacht wordt of er lekker op los geroddeld wordt. Dan moet de koffie natuurlijk wel goed smaken ook, anders leidt dat maar af. Vandaar dat de koffie in Italië van de hoogste kwaliteit moet zijn, en dat er zoveel variaties bestaan.

  Top 10 bekendste Italiaanse koffie

  Macchiato, cappuccino, espresso, ristretto... al die namen! Je zou als Nederlander al snel zoiets hebben van, doe maar gewoon, koffie. Maar omdat je vast ook wel eens iets anders wil proeven dan het standaard bakkie troost, hebben we een top 10 van de bekendere soorten Italiaanse koffie voor je op een rijtje gezet. Ken je ze allemaal?

  1. Caffè Espresso: De Italianen beschouwen dit als hun 'gewone' koffie. Al sinds ergens eind 800 in Turijn ontstaan, heeft espresso de hele wereld veroverd. En als je dus in Italië 'gewoon een koffie' (caffè) zou bestellen zonder er iets bij te zeggen, krijg je espresso. De naam ontstond begin 20e eeuw omdat deze kleine koffie in feite per persoon ('expres') bereid worden. Al zijn er ook bronnen die beweren dat de naam afkomt van dat de koffie onder druk ('es presso') bereid wordt. Wegens de krachtige smaak drinkt men in Italië vaak espresso met veel suiker.
  2. Decaffeinato: In Italië bestel je deze ook wel met kortweg 'deca', en zoals de naam al suggereert, is dit caffeïnevrije koffie. Deze wordt uit de gemalen koffie gefilterd voor er koffie van bereid wordt. Het is relatief populair, al kan een echte Italiaan niet aan de geur wennen (het wordt nogal eens met buskruit vergeleken).
  3. Ristretto: Niet direct verontwaardigd reageren als je dit bestelt, want een ristretto hóórt echt zo weinig te bevatten. Dit is echt een mini-minibeetje koffie, en zeker als je dat in een espresso-kopje serveert lijkt het alsof je maar een bodempje hebt gekregen. Het is in twee slokken weg! Er wordt minder vloeistof (pakweg de helft slechts) in gebruikt waardoor de smaak intenser en romiger is. Soms wordt het bereid door enkel het eerste beetje koffie te gebruiken dat bij het bereiden van espresso vrij komt, zodat de volste smaak in je kopje zit. Échte ristretto is bijna niet te vinden buiten Italië, al zul je het heus hier en daar wel op een drankkaart aantreffen. Maar voor de echte ristretto moet je toch eigenlijk in Italië zijn.
  4. Corto: De corto moet men niet verwarren met ristretto, hier zit evenveel caffeïne in als in een espresso of Lungo (zie onder), met eigenlijk nog minder totale hete drank dan de ristretto. het is dus eigenlijk een supergeconcentreerd kopje koffie, en daarom wordt dit zelden zonder suiker gedronken. Het wordt vaak bereid in een perculator (denk aan de bekende Bialetti's) of in een
  5. Caffè lungo: Dit lijkt het meest op de koffie die we in Nederland gewend zijn. In feite wordt er eerst een espresso bereid, maar daarna blijft het water nog wat langer doorlopen, zodat de koffie een stuk minder krachtig geconcentreerd wordt. Een goed, vol bakje pleur, zeg maar. Vanzelfsprekend is de smaak een stuk minder vol dan bij een espresso.
  6. Caffè macchiato: macchiato betekent 'gevlekt', dit is espresso waar een scheut warme melk op wordt geschonken. Om duidelijk herkenbaar te maken dat het geen espresso is, giet men er ook nog opgeklopte melk bovenop. Er bestaan varianten met koude melk. De schuimlaag wordt macchiato schiumato genoemd, wat zoveel als gevlekt schuim (latte) betekent.
  7. Cappuccino: Let op, dit is een van de vaakst foutgespelde koffie'tjes ter wereld. Je schrijft het dus met dubbel p en dubbel c (let vanaf nu voor de grap eens op de menukaarten als je ergens komt). Het bevat veel meer melk dan de macchiato en is dus niet gevlekt. De cappuccino wordt bereid met gelijke delen espresso, gestoomde melk en melkschuim, en op veel plaatsen waar ervaren baristas werken wordt er tegenwoordig de welbekende 'latte art' (het maken van mooie vormpjes in het melkschuim, zoals in de foto hierboven) aan toegevoegd. Een purist drinkt cappuccino enkel 's ochtends, maximaal tot elf uur. Bij een stevige Italiaanse maaltijd werkt dit door de hoeveelheid melk erin namelijk je spijsvertering tegen, dan is een espresso beter.
  8. Corretto: U kent de Irish coffee, maar ook de Italianen voegen wel eens een paar druppeltjes drank toe aan hun espresso. Dat noem je dan een corretto, en de meest gangbare 'smaakversterkers' zijn cognac, sambuca, rum of grappa. Het wordt veel aangetroffen in het centrum en noorden van Italië.
  9. Orzo: Dit wordt gekscherend wel eens 'kinderkoffie' genoemd, want het wordt gebrouwen van gerst en bevat dus in feite geen caffeïne. Het wordt steeds populairder als een soort koffie-vervanger.
  10. Caffè con panna: Gaat er voor de zoetekauw iets boven koffie met slagroom? Als je daarvan houdt, moet je het onder deze naam bestellen.

  Nog wat andere koffie varianten

  Deze varianten komt men ook nog wel eens tegen, dus die leggen we ook kort nog even voor u uit.

  • Caffè doppio: Klinkt lekker interessant, maar dat is gewoon een dubbele espresso, dus twee kopjes koffie.
  • Caffè shakerato: Als u uzelf eens wil verwennen, is dit een aanrader. Men neme koffie, suiker, ijs, en schudt de boel eens goed door elkaar! Wordt soms ook whisky of chocolade aan toegevoegd.
  • Cappuccino decaffeinato: Caffeïnevrije cappuccino - ongeveer het absurdste dat er in de ogen van een Italiaan kan bestaan.
  • Latte freddo macchiato caldo: Een hele mond vol, maar dit is een warme macchiato met koude melk.
  • Caffè in ghiaccio: Typische delicatesse in het zuiden van Italië en uiteindelijk gewoon espresso die geserveerd wordt met een ijsblokje.

  Lees meer