Siemens onderdelen

Siemens onderdelen en accessoires

Alles van Siemens

Het Duitse bedrijf Siemens werd al in 1847 opgericht en kent dan ook een lange geschiedenis vol elektronische ontwikkelingen. Ieder huishouden beschikt tegenwoordig wel over een vaatwasser, wasmachine of koelkast van Siemens Nederland. Onderdelenwinkel.nl is partner van Siemens en heeft daarom een uitgebreid assortiment aan Siemens onderdelen. U kunt bij ons terecht voor alle Siemens onderdelen, bijvoorbeeld populaire types van Siemens als Siemens Porsche design en Siemens lady plus. We verkopen veel onderdelen van Siemens, vooral de koolborstel en bestekkorf is een veel gevraagd product.

Welk Siemens apparaat heb ik?

Om het juiste onderdeel voor uw apparaat te vinden moet u het typenummer van uw apparaat weten. De meeste typenummers bestaan uit een reeks van cijfers of een combinatie van letters en cijfers. Deze nummers worden ook wel typenummers of E-nummers genoemd. De nummers staan vermeldt op een typesticker of typeplaatje op uw apparaat. Deze stickers vindt u vaak op een enigszins verborgen plek op uw apparaat. Zo staan ze bij vaatwassers, wasmachines en wasdrogers vaak op de binnenkant of zijkant van de deur. Als u uw typenummer weet, zoek hem dan links op deze pagina op. Dan krijgt u direct alleen die onderdelen te zien die geschikt zijn voor uw apparaat.

Siemens onderdelen nodig? Onderdelenwinkel helpt u graag verder!

Wilt u graag hulp bij het bestellen van de juiste onderdelen van Siemens? Dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice via 0492-713932 (gratis, maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur bereikbaar). Bestelde onderdelen kunt u thuis laten bezorgen. Wij maken gebruik van veilig betalen, bijvoorbeeld met iDeal of via achteraf betalen.

 • Siemens schrapt 1700 banen in Duitsland

  Siemens schrapt 1700 banen in Duitsland

  Bron: Nu.nl

  De Duitse technologieproducent Siemens is bezig met een grote ontslagronde waarbij ongeveer zeventienhonderd banen (ongeveer 1,5% van het totaal aantal werknemers) geschrapt worden. De ontslagen zijn niet onverwacht: Siemens is al een paar jaar bezig met een reorganisatie van de digitale activiteiten.

  De ontslagen worden verspreid over de komende jaren en daarnaast komen er nog ongeveer duizend posities terecht bij externe dienstverleners. Het gaat ook de opleidingscentra bundelen en het mes zetten in het eigen mobiliteitscentrum en het aantal managementlagen. Een aantal consumentbedrijven van Siemens staan in de verkoop en er worden forse investeringen gedaan in industriële software en energie. Siemens is hard aan het werk om een digitale-industriebedrijf te worden en geeft in het kader van deze transitie ook aan 9000 nieuwe medewerkers aan te gaan werven.

  Lees meer

 • Stroomnet van de toekomst bedient zelf vaatwasser

  Stroomnet van de toekomst bedient zelf vaatwasser

  Bron: AD

  Vorige week ging in Rotterdam-West een uniek proefproject in: het 'slimme' stroomnet. Omdat in ons land stroom uit windmolens en zonnepanelen wisselende opbrengst geeft, stuurt dit net zelf een seintje naar apparaten als uw vaatwasser of wasmachine als er voldoende vermogen beschikbaar is. Een soort groen licht: 'nu kan het, schakel maar aan'. De twee gezinnen in Gorkum die al aan deze proef deelnemen zijn nog niet volenthousiast. Is dit het stroomnet van de toekomst?

  Zuinige energie

  Voor de idealist klinkt het, tja, ideaal: gebruik kunnen maken van duurzame, milieuvriendelijke(re), zuinige stroom, en toch ook gewoon de vaatwasser en wasmachine aan kunnen zetten. Deze apparaten verbruiken redelijk veel energie als ze in gebruik zijn, wat niet ideaal is als er een zogenaamd dalmoment op het stroomnet zit. Daarom ontwikkelde netbeheerder Stedin dit systeem, wegens de groeiend aantal zonnepanelen en windmolens. "Vroeger kwam de stroom gelijkmatig van één elektriciteitscentrale. Nu zijn er steeds meer bronnen," aldus David Peters, directeur Strategie en Innovatie. Stedin signaleert dat er onder bepaalde weersomstandigheden pieken ontstaan op het elektriciteitsnet, die slim afgevoerd zou kunnen worden naar bijvoorbeeld het opladen van elektronische of hybride auto's, en huishoudelijk wat zwaardere apparaten zoals de genoemde wasmachine en vaatwasser. Stedin biedt deze piekstroom dan tegen een goedkoper tarief aan. Naast de netbeheerder en de gemeente zijn ook Siemens, Omnemetric en Lyv betrokken bij het project. Deze bedrijven verzorgen de aansluiting op de apparaten.

  Proef in Rotterdam-West en Gorkum

  De uitverkoren plek voor een grote proef met dit 'smart grid' systeem, bestuurd door sensoren die het stroomaanbod signaleren en doorseinen aan huis-, tuin- en keukenapparatuur, is volgens Stedin te vinden in Rotterdam-West, vanwege de de mix van bedrijven en woonhuizen. Zo heeft het Merwe-Vierhavensgebied loodsen met stroomvretende koelruimtes die kunnen worden aangesloten. Daarnaast is dit gebied door de gemeente Rotterdam aangewezen als innovatiedistrict.

  Duizend huizen en bedrijven moeten in een jaar aangesloten zijn op dit slimme elektriciteitsnet. En elk jaar komen er nog eens duizend bij, een ongekend grootschalig experiment voor de stroombeheerder. In Hoog Dalem in Gorkum draait wel al een proef: twee naast elkaar wonende gezinnen oefenen daar, met wat straks in Rotterdam in het groot gebeurt.

  Nog niet super enthousiast

  De buren in de 'pilot' vinden het een mooi concept. maar lopen niet over van enthousiasme. "Het systeem bepaalt wanneer de wasmachine gaat draaien, afhankelijk van of het een goede dag is voor onze zonnepanelen," legt Mandy van der Ploeg uit. Bijsturen kan via een app op de telefoon, wat haar man aanvankelijk nog leuk vond, maar inmiddels ook als omslachtig aangeeft. "Het is gewoon te veel gedoe om alle apparaten aan te zetten en ook nog eens op de telefoon allerlei begin- en eindtijden in te voeren. De lol van zo zuinig mogelijk leven gaat er van af."

  Ook buurman Ron van Vliet wordt nog niet heel blij van de slimme stroom. "Het is de toekomst, maar het moet gemakkelijker worden. Je moet de begin- en eindtijden bij het aanzetten direct op de wasmachine kunnen invoeren. Zulke geavanceerde machines komen ongetwijfeld op de markt. Voorlopig moeten we het doen met de onze van 25 jaar oud."

  Wat denkt u: is dit het stroomnetwerk van de toekomst? Reageer via onze Facebook pagina!

  Lees meer

 • Consumentenbond test: De beste wasmachine

  Consumentenbond test: De beste wasmachine

  Bron: Consumentenbond

  De Consumentenbond test regelmatig verscheidene modellen huishoudelijke apparaten, zoals wasmachines. Hierbij wordt op alle zaken gelet die voor u van belang kunnen zijn, zoals dat de was mooi schoon wordt, energieverbruik en geluidsproductie. Bij hun meest recente onderzoek kwamen er twee vertrouwde wasmachinemerken (weer) met kop en schouders boven de rest uitsteken: Bosch en Siemens.

  Wasmachine test categorieën

  Voor hun gedegen onderzoek werden wasmachines getest uit drie categorieën. Deze categorieën waren voor 8 kilo of meer, machines voor 5 tot 7 kilo, plus enkele bovenladers. Deze laatste zijn de verleden decennia minder populair geworden, maar zeker in ruimtes waar een wasmachinedeur iets minder praktisch is, kunnen deze wasmachines een uitkomst bieden. Op bijna alle testen scoorden de volgende machines beter dan de rest: de Siemens WM16Y541NL en de technisch identieke Bosch WAY132541NL.

  Bij het testonderdeel Spoelen kregen deze twee machines zelfs als enige van alle geteste apparaten geen onvoldoende. Alleen op het gebied van Schoonwassen kwam de AEG L76479NFL (een iets kleinere machine, wast tot 7 Kg) ietsje beter dan beide apparaten uit de bus.

  Bosch en Siemens

  Bosch en Siemens zitten op het gebied van huishoudelijke apparaten natuurlijk samen in de BSH Groep, vandaar de technische vrijwel-gelijkwaardigheid. Beide machines hebben een laadvermogen tot 9 Kg en verschillende programma's, zoals een allergie-, sport-, ecoPerfect-, Speedperfect- en 15-minuten-snelwasprogramma's. Bovendien geeft elk van deze wasmachines gericht advies voor het doseren van wasmiddel en wasverzachter.

  Lees meer