Tondeuse onderdelen

Kies het merk van uw tondeuse

Of kies een categorie

Tondeuse of trimmer, het verschil

Een trimmer is een klein, handzaam apparaat waarmee gedetailleerde bewerkingen aan het haar uitgevoerd kunnen worden. Een tondeuse daarentegen is een groter apparaat met een sterkere motor. De tondeuse is echt bedoeld voor het afscheren van dik en lang haar, zoals hoofdhaar of baardhaar. De tondeuse gebruik je dus vooral voor bijvoorbeeld het deels of volledig afscheren van hoofdhaar. De lengte waarop je het haar wil scheren bepaal je met de verschillende opzetstukken, zoals een opzetkam. Met een tondeuse kun je ook het haar vloeiend laten oplopen, door onderaan te beginnen met een klein opzetkammetje en een steeds grotere opzetkam naarmate je verder naar boven aan het scheren bent.

Wanneer gebruik je een tondeuse?

Advies: gebruik zeker geen trimmer als je grote lokken haar af wil scheren. Tondeuses zijn krachtiger en speciaal voor dit soort scheerapparaten bedoeld. Ook kan een tondeuse het lange haar veel beter verwerken. We raden overigens echt af om grote lokken haar te scheren met een haartrimmer. Trimmers zijn namelijk een stuk minder krachtig dan tondeuses. Daarnaast kan een trimmer ook het lange haar niet goed verwerken en bestaat de kans dat de trimmer aan het haar gaat trekken. Of het nu je eigen haar of haar van een klant is; dit is iets wat je wil vermijden. Het voelt niet fijn en gaat ten koste van de levensduur van je haartrimmer.

Tondeuse onderdelen

Onderdelenwinkel.nl biedt een brede selectie aan accessoires zoals verschillende opzetkammen voor je tondeuse, en natuurlijk de nodige reserve onderdelen. Kijk dus snel in ons tondeuse onderdelen assortiment of het onderdeel dat je voor je tondeuse zoekt erbij zit. Vind je je merk, type of onderdeel niet? Stel ons ook gerust een vraag, vaak kunnen we nog aan meer onderdelen komen dan je hier terugvindt!